Teki mieli leipoa pitkästä aikaa pullaa että olisi jotain mitä mutustaa kahvin kanssa. Kun nyt kerran on joulu tulossa niin halusin leipoa myös jotain siihen liittyvää joten päätin yhdistää nämä kaksi toisiinsa ja tulos olikin hyvin maukas.

PULLAT with X-MAS TWIST

0,5dl maitoa

1 pala hiivaa TAI 2pss kuivahiivaa

1,5dl sokeria

150g voita

14+ dl jauhoja

1 muna

1pkt piparitaikinaa

Ota ihan ensimmäiseksi piparitaikina sulamaan. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, muna ja sokeri. Ala sitten lisäämään jauhoa ja vaivaamaan taikinaa. Lähes kaikki jauhot lisättyäsi laita joukkoon sulatettu margariini ja sen jälkeen loput jauhot. Jauhomäärää en osaa sanoa tarkkaan, laita sen verran että taikina on leivontakelpoista. Anna kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Sen jälkeen kaulitse puolet pullataikinasta levyksi ja piparitaikina levyksi ja laita piparitaikina pullataikinalevyn päälle. Kääri rullalle, leikkaa palasiksi, voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Jos haluaa tehdä koko taikinasta joulupullaa niin kannattaa ostaa kaksi piparitaikinaa, mulla oli nimittäin vain yksi ja se riitti vaan tohon puolikkaaseen joten tein lopuista voisilmäpullia. Tässä taas yksi erittäin huonolaatuinen kuva yhdestä kierrepullasesta.

Perunamuussia jäi yli kun sitä tossa joku päivä tein niin leivoin sitten rippeistä perunarieskoja. Ohje tulee tässä ja se on otettu kokonaisuudessaan täältä www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2150/Perunarieska Kirjotan sen tähänkin kö tein itte ton tuplana ja pistin yhden munan enemmän:

JÄÄKAAPIN JÄTEHUOLTOA eli  PERUNARIESKAT 

6dl perunamuussia

3 munaa

n. 5dl jauhoja

hieman suolaa jossei muussissa ole tarpeeksi

Sekoita kaikki aineet nopeasti keskenään. Älä vaivaa taikinaa sillä tarkoitus ei ole saada aikaan sitkoa. Tee leipäsiä ja taputtele ne pellille n. sentin paksusiksi lättysiksi. Minä tein tästä määrästä taikinaa kolme isoa rieskaa mutta pienemmäthän ovat toki aivan yhtä hyviä. Töki leipäsiin haarukalla reikiä ja paista 275 asteessa uunin keskitasolla n.10 min tai kunnes pintaan muodostuu nättejä laikkuja. Maistuu äärimmäisen hyvälle varsinkin tuoreeltaan uunista tulleina!

Joo eiköhän siinä ollut kaikki tältä päivää. Tein eilen kasviswokkia niin postaan sen ohjeen vaikka huomenna sillä käsi on niin helevetin puutunut et nyt taidan keskittyä keimon nauttimiseen =) Hienoa viikonloppua kaikille!