...joten tein ranskalaisia ja suklaavaniljavaahtoa mansikoilla ja olo on heti kosolti parempi. Noi on vielä niin sikapossuiisejä tehdä et jakso hyvin töiden jälkeenki vääntää. Sitäpaitsi täällon tupa täynnä darrasta porukkaa joten aattelin et tekee niille jotai vähä rasvasempaa (kun mehän yleensä duunataa kaikkee nii perkeleen terveellistä...) että jaksavat ku niitten pitäis vielä vissiin autoilla parisensataa kilometriä. Ranskalaisia en ollu koskaan ennen tehnyt mut ihan hyviä tuli ja kyl ainaski J söi iha mielellään. Lisänä makkarapihvejä jotka sain duunista ku jäi lounaalta yli. Ohjeet:

FRENCH FRIESSIT ELI PERUNATIKUT

Perunoita sen verran ku koet tarpeelliseksi

Öljyä (laitoin iha perus rypsiöljyä)

Aromisuolaa

Chilirouhetta

Kuori perunat ja viipaloi ne friessien näköseks. Laita kippoon ja kaatele päälle reilusti öljyä. Lisää mieleisesi mausteet ja sekoittele. Laita pellille ja paista 225 asteessa puolisen tuntia. Kyllä noist huomaa heleposti et millon on kypsiä.

VANILJA-SUKLAA VAAHTOHÄSSÄKKÄ MANSIKOILLA HÖYSTETTYNÄ

1prk vaahtoutuvaa Flora vanillaa

1 levy suklaata (tai vähemmän mut mun teki mieli tosi imelää. Käytin rainbow-suklaata)

30g voita

mansikoita

Vispaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Laita kattilaan voi ja suklaa paloina ja sulata miedolla lämmöllä. Toki myös vesihauteessa sulattaminen on hyvinkin ok. Sitten vaan sekoittele sula suklaajuttu vaniljavaahtoon ja pistä se pakkaseen. Itse pidin siellä ehkä vajaan tunnin. Sekoittelin kyl välillä. Sen jälkeen annostelin kuppiin ja tiputin joukkoon mansikoita ja tungin turpaani ku nälkiintyny hyeena nii et roiskeita vaa lenteli suupielistä.

Että hyvää oli joo. Nyt vois alkaa suunnitteleen suihkua ja duunivaatteiden pesua et ois aamuks sit kuivat kuteet. Eka kyl kupponen teetä ja rööki... Kettu kuittaa!