Oon tehny täl viikol ruokia mut päivittäminen on vähä jääny kö on ollu kädet nii kipeet... Pistelen tässä joutessani hieman näitä ohjeita. Eli muutama päivä sitten tein lihapullia ja muussia. Oli kyl hyvää pitkästä aikaa enkä muistanukaa kuinka helppoja noi on tehdä. Ohjeet:

LIHAPULLAT JUUSTOLLA

800g jauhelihaa

3 munaa

1 keskikokoinen sipuli

n. desi vehnäleseitä

juustoraastetta

mausteita

Kannattaa antaa jauhelihan olla hetki pöydällä nii ei kädet jäädy. Pilko sipuli. Sekoittele se jauhelihaan muiden ainesten kanssa niin että taikina on tasaista. Juustoa laitoin sen verran kun jääkaappiin jääneessä köntissä oli. Ehkä parisen desiä tuli raastetta. Sitten vaan haluamasi mausteet sekaan. Itse käytin pippurisekoitusta, valkosipulijauhetta, aromisuolaa ja chilirouhetta. Pyörittele pulliksi ja paista uunissa 200 astetta n. 20 minuuttia.

 

PERUNAMUUSSI

perunoita reilu kilo

maitoa

voita

suolaa

Kuori ja paloittele perunat. Mitä pienemmiks jaksaa laittaa sitä nopeemmin ne kypsyy. Eli keitä ne tosi kypsäks. Kaada melkee kaikki keitinvedet pois. Sitten vaan lisätään maitoa, voita ja suolaa oman maun mukaan. Äiti sanoo et maito kannattaa lämmittää ennenku lisää sen sinne joten suosittelen tekemään niin.

Ruoista ei ole oikein kuvia ku ne on syöty nii tässä kuva meidän Tahvo-koirasta syömässä viimeistä lihapullaa poronsarvet päässä... Että hyvää joulunodotusta vaan kaikille =)