...eikä silti iliman herkkuja :D Tehtiin kaalikeittoo ja kakkua ja J duunas aivan liian hyviä marenkeja siihen et tää mun laihdutus edistyis tippaakaa... Aina kannattaa syyttää muita selkärangattomuudestaan! En oo hirveästi kaaliruokia tehnyt niin suorastaan järkytyin miten halpaa se oli. Tollanen parin kilon kaali 51senttiä!!! Taidan alkaa mestaroitumaan kaaliruoissa kun siinä on kaloritkin niin vähäiset. Miks muuten monet ihmiset sanoo kaalia kaaleks. Esim. kun lukee että viipaloi kaalet ni tulee mielee et pitäs romaneja alakaa pistää paloiks ni eiksse oo hieman rasistista? Tässä nyt nää tämän päivän ohjeet:

Kaalikeitto ihan ilman minkäänlaisia homo sapiensseja

1 keskikokoinen kaali (luulisin et keskikokoinen, kuten sanottu en ole VIELÄ kaaliasiantuntija)

400g jauhelihaa

1pss keittojuureksia

sipuli

2 lihaliemikuutiota

vettä ja mausteita

Poista kaalista kanta ja silppua se kattilaan. Lisää vettä sen verran että kaalit peittyy ja laita kiehumaan. Lisää pari lihaliemikuutiota ja mausteita oman maun mukaan. Itte laitoin kokonaisia mustapippureita aika monta ja sitten soijakastiketta jonkin verran. Paista jauhelihat ja sipulit. Jauhelihan maustoin grillimausteella, valkosipulijauheella ja en muista laitoinko muuta, vissiin chilirouhetta. Lisää ne kattilaan keittojuurespussin kanssa. Anna kiehua hiljakseen niin kauan kuin kykenet vastustamaan ihanaa tuoksua. Meillä oli porisemassa pari tuntia mutta lienee syömäkelpoista jo n. tunnin kiehuttuaan. Laita lautaselle jäähtymään. Syö.

^kuvassa myös J:n patjanpalasesta tekemä Paavo Pesusieni-sorminukke. Ja ei, en ole pedofiili ja seurustele lapsen kanssa, J nyt vain on välillä hieman omalaatuinen<3

Sitten päivän toinen ohje elikkäs:

Marengit made by J

4 valkuaista

1dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuten eilisessäkin sapuskassa, vatkaa joukkoon sokeri, ota pari lusikkaa ja tee leivinpaperille kökkäreitä. Voi tietysti pursottaakin mut ei meillä ole sitä vempelettä eikä sopivia pusseja eikä ehkä kärsivällisyyttäkään... Paista 100 asteessa tunti, lyö uunista virrat pois ja anna muhia jälkilämmössä sopivan muheviksi. Näistä ei ole kuvia, oli liian mehukkaita :D

Viimeisimpänä sitten:

Tavallista kosteamman tuntuinen kuivakakku

250g margariinia

2,5dl sokeria

2 munaa

2 keltuaista

ehken n. 0,5dl maitoa

5dl jauhoja

n. 1tl leivinjauhetta

jonkinverran kaakaojauhetta

mutustelusta säästyneet 7palaa kaupan halvimmasta suklaalevystä

n. 30g lisää margariinia

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon marengista jääneet keltuaiset (voi tietysti pistää koko muniakin...) ja sekoita. Lisää loput munat yksi kerrallaan. Siis sekoita niitten välissä ja jälkeen... Lisää jauhot ja leivinjauhe. Kippaa joukkoon luraus maitotölkistä (tää siis sen takia kö ei ollu kokonaisia munia). Voitele vuoka ja lisää siihen vaikkapa puolet taikinasta, ihan miten haluat sitä suklaaraitaa siihen sit. Sulata kattilassa margariinia ja suklaapalat, lisää lopputaikinaan ne ja hieman kaakaojauhetta ja kippaa vuokaan. Paista  175 asteessa n. tunti. Itte paistoin 50min kun oli laakea vuoka. Tuli ilmeisesti tosta maidosta johtuen sellanen hieman erilainen, voisi sanoa että kostea koostumus. Hyvin moist. Oli hyvän makusta. Teki Good X-tra kahvista juotavaa ja se jos mikä on hyvin kunnioitettava teko!