Soitin tänään erääseen lounaskahvilaan et olisko mahdollista päästä työharjoitteluun ja kävi niin että menen huamenna tutustumaan sinne ja mitä ilmeisimmin pääsen aloittamaan melko pian. Tai siltä se puhelun sisältö ainakin mun mielestä vaikutti :D Olen siis ollut siitä aivan täpinöissäni tänään. Muutenkin päivä oli mainio kun käytiin J:n ja Tahvon kanssa kävellen keskustassa eli tuli joku kymmenisen kilsaa käveltyä niin saa sitten syödäkin ilman tunnontuskia... Ruoaksi vedeltiin eilistä keittoa mutta leivoin sitten huomiselle valmiiksi juustosarvia ja keksejä kun oli nii energinen olo.  Ei ole tullut hankittua kaulinta vielä tähän ikään mennessä että onneksi juotiin viime vkl pari pulloa viiniä...

Ammattilaisen välineistöä ^^

Ohjeet natusteltaviin tulee tässä:

 

Juustosarvet joiden alkuperäinen ohje oli mielestäni täysin väärässä: (se oli myllynparas-sivuilta)

10,5dl jauhoja (alkuperäsessä ohjeessa oli 7,5 ja sillä taikinasta tuli nii löysää että sarvista olisi tullu pirun rumia ja mulla olisi mennyt leipoessa hermo totaalisesti. Voi olla et oon sit vaa nii käsi leipomaan mutta kaipasin ton 3dl extraa eikä taikinasta tullut mielestäni mitään liian jauhoista)

1tl suolaa

200g voita (käytin rainbow-margariinia)

2,5dl maitoa

40g hiivaa

juustoraastetta (tein pohjanpoika-juustosta)

1muna voiteluun

päälle: unikonsiemeniä

Sekotin jauhot ja suolan keskenään ja heitin niiden sekaan pehmeän voin jonka puristelin jauhojen sekaan niin että muodostui sellasia murusia eikä jäljellä ollut enää suuria voimöykkyjä. (ohjeissa tätä sanotaan nyppimiseksi) Sitten kuumensin maidon kädenlämpöiseksi, liuotin hiivan siihen ja kippasin sen jauho-voi-seokseen ja sekoittelin tasaiseksi taikinaksi. Se oli tässä vaiheessa kun huomasin ettei jauhoja ollut tarpeeksi eli lisäsin siihen 7.5dl:n vielä n.3dl ja tuloksena oli hyväntuntuinen ja käsiintarttumaton taikina. Laitoin taikinan tiskialtaaseen kuumaan veteen liinan alle ja annoin kohota reilun tunnin. Puoli tuntiakin riittäisi mutta leivoin samalla keksejä joten tämä sai siksi olla pidempään. Kun taikina oli kohonnut raastoin noin 200g juustoa, jaoin taikinan 3 osaan ja kaulitsin ne yksitellen pyöreiksi levyiksi jotka jaoin 8 osaan. Sitten vaan juustoa jokaiseen ja kasaanrullaus ja siinä onkin sarvet. Voidellaan munalla ja jos sattuu olemaan unikonsiemeniä varastossa kuten minulla niin ripotellaan niitä päälle. Uuni 225 asteeseen ja paisto 10-15min.  Laitan tähän kuvat keskeneräisestä, uuniinmenevistä ja valmiista.

ennen rullausta^

menossa uuniin^

valamiit yksilöt^

Keksien ohjeen luin jostain kakku/leivonnais-kirjasta jossa ne olivat nimellä Unelmat. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen pähkinäsuklaata ja vaihdoin hirvensarvisuolan leivinjauheeseen kun ei mulla sellaista kaapissa ollut. Kekseistä tuli lättänöitä kuten mun kekseistä yleensä aina. Lienenkö käyttänyt liian vähän jauhoja tms...

Pähkinäsuklaiset unelmat (laihduttajat voivat vaihtaa nimeksi Unelman särkijät):

150g huoneenlämpöistä voita (taasen käytin margariinia)

2,5dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

1dl öljyä

1tl leivinjauhetta

5dl jauhoja

3rkl kaakaojauhetta

125g rainbow pähkinsuklaata

Voi ja sokerit vaahdotetaan joskin minä sekoittelin haarukalla kun ei ole sitä vatkainta (Justi jos luet tätä nii ole kiltti ja tuo se, joohan?). Sitten lisätään öljy, sekoitetaan, lisätään puukolla rouhitut suklaat, sekoitetaan ja lisätään jauhot ja kaakaojauhe ja yllättäen sekoitetaan. Siinäpä se. Kannattaa laittaa taikina vähäksi aikaa jääkaappiin sillä se helpottaa huomattavasti muotoilua. Taikinasta tehdään keksin kokoisia palleroita ja laitetaan pellille. Jos alkaa tarttua käsiin niin kannattaa vaan käyttää uudelleen jääkaapissa ja käydä sillä aikaa vaikka röökillä kuten minä tein. Ei kannata asetella liian lähekkäin kun mulla ainakin levisivät paistaessa. Uuni lämmitetään 150 asteiseksi ja keksejä paistetaan 17-18 minuuttia. Lopputulos on sisältä hieman pehmeä ja ainakin minun mielestäni vallan muheva. Kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen syömistä nii ne ei ole sellaisia lötköjä. Nää mun tekeleet on meleko rumia että parempaa leipomisonnea teille!

Nyt pitää käyttää Tahvo iltatarpeillaan, kattoo salkkarit ja koittaa nukahtaa kun huamenna on aikanen herätys ja on pakko päästä ajoissa ylös ettei mun unelmat ammatista ruoan parissa kariudu heti kättelyssä. Kauniit unet vaan kaikille!