Kaippa tota biisiä voi käyttää ruokablogin otsikkona vaikka kyseisen henkilön tytär onkin enemmän tunnettu syömättömyydestä kuin kulinaristisista taipumuksista, koska on sentään sunnuntai ja olo hieman liiankin iisi eli ei kyllä ois paljoo kiinnostanut väsäillä mitään mättöä... Mutta koska maha murisee ja olo on heikohko niin valitsin helpoimmat mahdolliset eli väännän jonkinlaisia leipäsiä ja koska sokerihammasta kolottaa (on muute oikeesti hammas kipee mikä johtunee tämän sh:n aiemmista kolotuksista) niin vois vaikka leipasta jotain kuivakakkua... Ehkä tiikerisellaista tai sitten suklaa(eli kkjauhosta tehty, ei aito suklaa). Ajattelin tässä kirjotella jo noitten leipien ohjetta ylös ennenkuin mietin kakkua sen enemmälti ku J on menossa kauppaan ja mua ketuttais salee kirjottaa illalla molemmat ohjeet kerralla.

PASKANETIN ANSIOSTA VIÄNNETYT SEKAJAUHO-LESE-LEIPÄSET:

Elikkäs muistin et oon joskus tehny jotai tosi hyviä leipiä täältä löydetyllä ohjeella  http://make38.vuodatus.net/blog/category/Leivät mutta koska Sonera on taas niin PASKA ettei mun netti toimi ja olin jo ehtinyt nakata hiivat, sokeria ja suolaa veteen niin kun en sitten ensikatsomalla ohjetta löytänyt nii keksin päästä... Ei siis ole tässä vaiheessa vielä mitää hajua et mitä noista tulee. Onneks tän tekstin voi aina poistaa :D Kulhoon laitoin:

5dl vettä

1hiiva

ripaus sokeria ja suolaa

n.5dl ruissihtijauhoja

n,7dl vehnäjauhoja

n. 1dl vehnäleseitä

vajaa dl öljyä

Kaikki mitat on n. siksi koska en ole koskaa leipiä/sämpylöitä leipoessa turhan tarkka kö tuntuu et riippuu ihan päivästä ja tähtien asennosta että mitä tarvii millonki minkäki verran. No kuitenki sekottele hiiva kädenlämpöseen veteen (jos käytät kuivahiivaa nii pistä kuumempaa vettä ja lisää se jauhojen kanssa). Lisää ripaukset suolaa ja sokeria sekä jauhoja aina jonkin verran kerrallaan. Leseet kannattaa lisätä melko alkuvaiheessa et ne sekoittuu kunnolla sinne. Lisättyäsi melekeen kaikki jauhot vaivaa joukkoon öljyt ja sen jälkeen lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu käteen sopivalta. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan reiluksi puoleksi tunniksi. Leivo sen jälkeen kolmeksi leiväksi, laita pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia. Sitten vaan uuniin 225 astetta ja noin 15min.

 

TIIKERI KANIN VAATTEISSA-KAAKKU

200g margariinia

2dl sokeria

4 munaa

4dl jauhoja

teelusikallinen leivinjauhetta

kaakaojauhetta sillain sopivasti

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi (justi vieläki ois se prkl vatkain iha jees!!!) ja lisää sen jälkeen munat yksi kerrallaan vispaten välillä hualella. Sit sekaan jauhot ja leivinjauheet ja siit vaa vatkaillaan taikinaks. Sit voidellaan vuoka ja laitetaa sinne 2/3 taikinasta. Lopputaikinaan lisätään kaakaojauhetta nii et siit tulee sopivan ruskeeta ja suklaista. Ei tää mitää ydinfysiikkaa oo et pistää sen verran kö huvittaa... Sit vaa neki vuokaan ja 175 astetta n. 1h. Kannattaa sit testaa tulitikulla tai puukolla tai jollai sopivalla kapineella sitä kypsyyttä ettei varmasti oo raakaa sieltä keskeltä eli jossei jää taikinaa siihe kii ni pitäs olla iha ok.

 

Tää siis tehty kirpparilta ostettuun kanivuokaan. Tuli kyl tosi brutaali olo kö J sano et seuraavaan kakkuun sit jotai mansikkahilloo sisälle et se tursuu sielt kö leikkaa halki ja se samal vieres matkii jottai pupun viimestä kuolinrääkäsyä... =( Voiski mennä syömää eikä pyöriä täsä kattelemasa kuvaa...