Olen tässä jo melko pitkän aikaa miettinyt että olis kivaa kirjotella näitä tehtyjen ruokien/leivonnaisten ohjeita ylös jonnekin muualle kuin sekalaisille paperilappusille jotka eivät todellakaan löydy silloin ku niitä tarvitsis joten nyt kun sain oman koneen ja netin niin ajattelin lopulta tarttua toimeen. Onneks ei ollutkaan hirveä ruljanssi rekisteröitymisten ja muiden kanssa kun pääsi fb:n passuilla tänne joten ainoaksi vaikeaksi asiaksi muodostuikin sitten pohjan löytäminen... Lopulta sitten valikoin tämän täysin blogini aiheeseen liittymättömän kirahvikuvan tästä osoitteesta blogvalley.vuodatus.net/ ja sinne kiitoksia vain. Pahoittelen sitten tässä jo etukäteen jos tätä joku joskus lukee että kuvat on otettu mun kuppasella kännykällä joten mitään ykköslaatua ei ole odotettavissa... :D

Mutta sitten itse asiaan eli tänään tein ruoaksi pinaattikeittoa ja leivoin omenapiirakkaa joiden ohjeet tulee tässä:

Nörtin hidasteltu pinaattikeitto:

4pss pakastepinaattia (ostin vaan kolme ja kaduin sitä heti kun aloin tekemään)

4dl kermaa (laitoin vähän yli kun oli joku jämä kaapissa)

vettä

maitoa

voita

suolaa

Elikkäs sulatin pinaatit siivilässä laskemalla lämmintä vettä päälle mikä ei luultavasti ole mitenkään pakollista mut se on joku tapa. Laitoin ne kattilaan ja kippasin joukkoon kermat. Sitten lisäsin vettä ja maitoa niin että kattila tuli täyteen. (joku 2l kattila?) Laitoin levyn kolmoselle kun halusin nysvätä koneella eikä ollut kauhea nälkä ja keittelin ehkä parikymmentä minuuttia. N. 15minuutin kohdalla muistin lisätä hieman suolaa ja pienen köntin voita makua parantamaan ja käänsin hellan neloselle kun miehellä oli nälkä. Kananmunat keittelin lisukkeeksi kun ei tää soppa ole yhtä hyvää ilman. Normaalisti tää kyllä valmistuu paljon nopeammin mutta oli parempaa tekemistä kuin hämmennellä. Maku oli bueno mutta tarvitsee kyllä sen neljä pussia pinaattia ettei ole liian litkua.

Omenapiirakkaan katselin ohjetta netistä ja kotikokki.netissä oli yksi hyvältä vaikuttava ohje jota testasin minimaalisilla muunteluilla

vain hieman modattu Sairaan Hyvä Omenapiirakka:

pohja:

3 munaa

3,5dl sokeria

4,5dl jauhoja

2,5tl leivinjauhetta

100g voita (käytin rainbow-margariinia)

1,5dl maitoa

täyte:

2prk kermaviiliä

2 munaa

6 omenaa

n. desi sokeria

n. desi kanelia

Tein täytteen ensin sillä mielestäni omenankuorimiseen menee eniten aikaa eli aloitin siis kuorimalla ja pilkkomalla omenat melko pieniksi paloiksi. Laitoin ne kippoon ja lisäsin kermaviilit sekaan. Munat rikoin kermaviilikippoon ja vispasin joukkoon sokerin ja kanelin. Alkuperäisessä ohjeessa ne ripoteltiin päälle mutta mielestäni ne on täytteen seassa paremmat. Sitten sekoittelin munamössöt muihin aineisiin ja tuloksena oli (ainakin minun silmiini) mitä kaunein ja täydellisin täyte.

Sen jälkeen vatkasin munat ja sokerin jotenkuten vaahdoksi kun en ole saanut aikaiseksi hakea vatkainta ja käsin veivaus on niin pirun raskasta. Toivottavasti teillä on laitteet kunnossa. Sitten lisäsin jauhot ja leivinjauheen ja sekoittelin taas parhaani mukaan. Sulatin siinä sivussa margariinin ja lisäsin sen seuraavaksi ja sitten viimeiseksi maidon. Laitoin taikinaan myös hitusen kanelia kun se maistu jotenkin pliisulta. Sitten vaan taikinat leivinpaperilla vuoratulle pellille, täytteet päälle ja lopuksi pieni sokerinsirottelusessari. Uunissa 220 asteessa n. 40 minuuttia ja oli todella mehevää. Kerrankin joku sairaan hyvällä ohjeella tehty todella oli sairaan hyvää!

Avomiestä muuten huolettaa että muutun yhtä pakkomielteiseksi kuin se pääosanainen Julie & Julia-leffasta. Joten ehkä poistun nyt koneelta... Ainakin hetkeksi...